Anna Ziekenhuis

In het Anna Ziekenhuis (Geldrop en Eindhoven) wordt u gastvrij ontvangen voor goede zorg bij onze zorgprofessionals. We voelen ons betrokken bij elke fase van uw leven en zijn toegewijd aan het bieden van de meest persoonlijke en optimale zorg.
Het Anna Ziekenhuis is een ziekenhuis met vrijwel alle disciplines, ruim 100 specialisten en een capaciteit van 320 bedden. Wij bieden persoonlijke, kwalitatief hoogwaardige zorg en service, waarbij de patiënt altijd één op één contact heeft met de specialist.
Door onze bijzonder betrokken werkwijze geven wij een extra beleving aan de behandeling van onze patiënten.
Het ziekenhuis maakt samen met Ananz, bestaande uit vier woonzorgcentra (Geldrop/Heeze) en medisch sportgezondheidscentrum TopSupport (Eindhoven), deel uit van de Anna Zorggroep.

De afdeling intensive care & coronary care unit (IC/CCU)  in het Anna Ziekenhuis Geldrop biedt intensieve zorg en geavanceerde bewaking. U wordt op deze afdeling opgenomen als u ernstig ziek bent, na een zwaar ongeval of grote operatie indien u intensieve zorg en bewaking nodig heeft.
De afdeling IC/CCU bestaat uit twee units: de intensive care (IC) en de coronary care unit (CCU) ofwel hartbewaking. Op beide units verblijft u bij opname op een eenpersoonskamer. De IC/CCU heeft ook 2 familiekamers. Deze kamers zijn beschikbaar voor familie/naasten van patiënten die zo ziek zijn dat verpleegkundigen/artsen adviseren dat familie in de buurt blijft.
U ontvangt zorg van een gespecialiseerd team dat onder andere bestaat uit IC-artsen (intensivisten), artsen en intensivecare-verpleegkundigen. Op de CCU ontvangt u onder andere zorg van cardiologen en coronarycare-verpleegkundigen. Er is veel aandacht voor persoonlijk contact.

 


Adres

St. Anna Ziekenhuis (afdeling IC/CC)
Locatie Geldrop
Bogardeind 2
5664 EH Geldrop

St. Anna Ziekenhuis/ Topsupport
Locatie Eindhoven
Antoon Coolenlaan 1
5644 RX Eindhoven

Beddencapaciteit:
IC onbeademend 6
IC beademend 5
Centrumtaken:
(Centrum) regionaal ziekenhuis
Bijzondere taken:
Interventieradiodiagnostiek
Dialyse op care afdeling (CRRT)
Isolatiefaciliteit
Opleiding tot:
IC-verpleegkundige
Medisch personeel in fte:
IC-verpleegkundigen
PA (Pfysician assistant)
NP (Nurse practitioner)
Intensivisten

Aanspreekpunt

Medisch
I. Herold en H.G. Kreeftenberg
Verpleegkundig
A. Swinkels
Bogardeind 2
5664 EH Geldrop