Catharina Ziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis is een ambitieus, topklinisch opleidingsziekenhuis. Onze zorgprofessionals zijn gedreven om patiënten elke dag de beste zorg te geven. Naast de basisfuncties bieden we op een aantal onderdelen topklinische zorg: hart- en vaatzorg, oncologie, overgewicht en nierfalen. Hiervoor verwijzen regionale en landelijke ziekenhuizen patiënten naar het Catharina Ziekenhuis.
In het Catharina Ziekenhuis combineren we complexe behandelingen met de nieuwste technieken. Innovatie speelt een belangrijke rol. Op tal van terreinen wordt met geavanceerde techniek en apparatuur diagnostiek en behandeling bedreven. Zorgprofessionals in het Catharina Ziekenhuis zijn vooruitstrevend en altijd op zoek naar nieuwe wegen om zorg nog beter en veiliger te maken.

Op de Intensive Care (IC) behandelen wij patiënten van wie één of meerdere belangrijke organen ernstig verstoord of bedreigd worden.
De IC van het Catharina Ziekenhuis voldoet aan de niveau III-eisen. Dit houdt in dat op onze afdeling veel patiënten komen met zeer gecompliceerde en zeer ernstige ziekten. Bij deze patiënten zijn tegelijkertijd meerdere vitale functies (zoals bloeddruk en ademhaling) verstoord. Het spreekt voor zich dat hiervoor voortdurend gespecialiseerde verpleegkundigen en intensivisten beschikbaar en aanwezig moeten zijn. In 2011 is onze IC geheel vernieuwd. We beschikken over 35 bedden op één- en tweepersoonskamers. Door middel van een geavanceerd videosysteem worden de patiënten continu bewaakt. Het interieur van onze IC is in een huiselijke sfeer met tv en variabel licht, dit alles om het verblijf van de patiënt zo comfortabel mogelijk te maken.

 


Beddencapaciteit:
IC onbeademend 8
IC beademend 24
Centrumtaken:
(Centrum) regionaal ziekenhuis
Traumacentrum
Cardiochirurgische faciliteiten
Bijzondere taken:
Coronair dotteren
Interventieradiodiagnostiek
Dialyseafdeling ziekenhuis
Dialyse op care afdeling (CRRT)
Isolatiefaciliteit
Helicoptervliegveld bij ziekenhuis
Medisch personeel in fte:
IC-verpleegkundigen
PA (Pfysician assistant)
NP (Nurse practitioner)
Intensivisten

Aanspreekpunt

Medisch
H. Kreeftenberg
Verpleegkundig
M. van de Donk-Kok
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven
Vacatures
Functie Locatie Contactpersoon Reageren tot
IC/ CC Verpleegkundige in opleiding (32 - 36 uur)
Catharina Ziekenhuis Annelies Geerkens (Praktijkopleider IC) 040 – 239 95 65 of Paul van de Vorst (Praktijkopleider CC) 040 – 239 57 47. Doorlopend