Zuyderland

Samen één
Zuyderland komt voort uit Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch en Zorgconcern Sittard-Geleen. Deze zorginstellingen zijn per 1 januari 2015 gefuseerd. De daadwerkelijke fusie vormde de start van een omvangrijk veranderingsproces.

Versteviging van de zorg
De optelsom van kwaliteiten van Atrium en Orbis zorgt voor versteviging van de zorg in Limburg. Nu en in de toekomst. Als opleidingsziekenhuis vinden wij kennisoverdracht van groot belang. We leren van elkaar en kiezen voor het beste van twee werelden. We investeren in verdere specialisatie en moderne medische apparatuur en lopen graag voorop bij innovaties in de zorg.

Regie over uw leven
Uiteraard staan onze gemotiveerde medewerkers in de ziekenhuizen, zorgcentra, revalidatie, jeugdgezondheidszorg, hospices, thuiszorg en huishoudelijke hulp elke dag voor u klaar. Ze helpen u om – zo veel als mogelijk – zelf de regie over uw leven te behouden. Oók als u onze zorg nodig hebt, bent ú degene die de regie voert.

De afdeling Intensive Care van Zuyderland Medisch Centrum biedt plaats aan 28 patiënten: er zijn 8 IC-bedden in Sittard-Geleen en 20 IC-bedden in Heerlen. De patiënten worden tijdens hun opname op de afdeling zeer nauwkeurig geobserveerd en gemonitord in moderne eenpersoonskamers. De verblijfsduur op de Intensive Care hangt af van de toestand van de patiënt.
Op de kamer van een Intensive Care patiënt is veel apparatuur aanwezig. Zo is de patiënt aangesloten aan een monitor. Ook kan er speciale apparatuur staan die nodig is voor de ondersteuning van de verschillende organen. Met behulp van medicijn- en infuuspompen krijgen patiënten bovendien medicijnen en vocht toegediend.


Beddencapaciteit:
IC onbeademend 4
IC beademend 24
Centrumtaken:
(Centrum) regionaal ziekenhuis
Neurochirurgische faciliteiten
Bijzondere taken:
Coronair dotteren
Interventieradiodiagnostiek
Dialyseafdeling ziekenhuis
Dialyse op care afdeling (CRRT)
Isolatiefaciliteit
Epidemiologosche isolatiefaciliteit
Helicoptervliegveld bij ziekenhuis
ECMO/ELS
Opleiding tot:
IC-verpleegkundige
Medisch personeel in fte:
IC-verpleegkundigen 115
PA (Pfysician assistant) 1
NP (Nurse practitioner)
Intensivisten 10,6

Aanspreekpunt

Medisch
Guus Janssen
Verpleegkundig
M. Dreessen
Dr. H. van der Hoffplein 1
6162 BG Sittard – Geleen