geplaatst op 04 november 2019

Extreme (sport) prestaties: op de intensive care?

Kun je een kritisch zieke patiënt vergelijken met een topsporter? Zaterdag 23 november mini-symposium in bruncherie Silly Days aan de Markt in Meerssen van 14.00 tot 16.00 uur

Programma zaterdag 23 november:

14.00 uur
Opening door de dagvoorzitter professor Dr. Iwan van der Horst (afdelingshoofd IC MUMC+) met koffie en wafels van Panini.

14.10-14.30 
Presentatie dr. Marcel Aries, intensivist van het UMC-Maastricht over het belang van meten op de intensive care bij ernstig hersenletsel.

14.30-15.00
Presentatie dr. Gerard Rietjens, inspanningsfysioloog van de succesvolle Jumbo-Visma wielerploeg én begeleider van Maarten van de Weijden bij diens tweede succesvolle zwem-Elfstedentocht. Waar zijn deze successen aan toe te schrijven?

15.00-15.30
Presentatie Jeanette Tas, klinisch technoloog van het MUMC+ én winnares van de Meerssense halve marathon 2019. Zij trekt een paralel tussen een topsporter en een kritisch zieke patiënt op de intensivecare.

15.30-15.45
Presentatie Nathalie Sieben, voormalig patholoog van het MUMC+ en revalideert nog steeds van haar ernstig hersenletsel. Zij vertelt over haar verblijf in Utah (USA) waar zij een unieke behandeling heeft ondergaan op basis van MRI scan metingen.

15.45-16.00
Slotopmerkingen en sluiting door de dagvoorzitter.

Is met dit artikel uw nieuwsgierigheid gewekt, kom dan zaterdag 23 november om 14.00 uur naar Silly Days (Markt 5, Meerssen). U bent van harte welkom.

Voor het entreegeld van €25,00 ontvangt u – naast een heerlijke kop koffie/thee mét warme wafel – een zeer informatieve middag. Het volledige bedrag komt ten goede aan de crowdfunding actie. Aan het einde van de bijeenkomst gaat u hopelijk naar huis in de vaste overtuiging dat meten en het analyseren van de meetgegevens een onmisbare stap is in wetenschappelijke onderzoek én behalen van sportsucces.  Meld u snel aan want het aantal zitplaatsen is beperkt! Meldt u zich aan via event@hersenstrijd.org
Tot de 23e november!!!!

Dit artikel heeft betrekking tot: