geplaatst op 12 september 2019

Verbeter het herstel na ernstig hersenletsel!

Het hersenstrijdfonds is in 2017 opgericht door de afdeling Intensive Care Maastricht in samenwerking met het universiteitsfonds Limburg. "Wij zetten ons in voor het beperken van de hersenschade op de intensive care afdeling. Onderzoek naar betere behandelingen voor patiënten met een ernstig hersenletsel zal resulteren in minder blijvende hersenschade en daarmee een beter herstel."

Neuroloog Intensivist Marcel Aries, de oprichter,  zet zich samen met een geweldig team van vrijwilligers met hart en ziel in voor Hersenstrijd.

 

                                                                                                        

“Onze drive is om voor iedere patiënt met een ernstig hersenletsel een optimale individuele behandeling te hebben zodat deze groep patiënten sneller en beter hersteld en daarmee een goede kwaliteit van leven behoudt”


Regelmatig worden er events georganiseerd want voor onderzoek is natuurlijk geld nodig. Zo heeft er al een kunstveiling in Meerssen plaatsgevonden en gaat er op 6 oktober een onderzoekster de 1/2 marathon van Meerssen lopen in de hoop hiermee nog meer geld in te zamelen voor onderzoek naar betere behandelingen voor patiënten met ernstig hersenletsel.

                                                                               

 

 

 Wil je haar ook steunen en je steentje bijdragen? Dat kan via https://www.umcrowd.nl/project/hersenletsel
 Voor meer informatie over Hersenstrijd kan je terecht op http://www.hersenstrijd.org/

Dit artikel heeft betrekking tot: